3Dress
Виртуалното 3D проектиране

Morgan 3Dress

Софтуерът за виртуалното 3D проектиране прави разработката на облекла изключително съвременно и креативно.

Обмерните данни на манекените се персонализират, а движенията им са толкова естествени, че лесното напасване на модела намалява необходимите за производството на прототипни бройки.

Реализмът е от съществено значение за ефективното виртуално проектиране. Специално внимание е обърнато на важни детайли като: аксесоарите, средата на презентация, движенията, изражението на лицето и жестовете на манекена при представяне на облеклата.

По отношение на виртуалното проектиране, промените в облеклата се прилагат почти в реално време към 3D моделите.

Fit Stop

Това е екслузивна функция на Morgan 3Dress. Подобни софтуери за 3D проектиране, обикновено зашиват детайлите от облеклото около тялото на манекена, като втора кожа, докато 3Dress симулира естествения начин на носене на дрехата. Освен очевидно виртуално-естетическо предимство, ефектът Fit Stop позволява на дизайнера да провери за евентуални структурни проблеми, като провисвания около врата, глезена и други подобни.Това е екслузивна функция на Morgan 3Dress. Подобни софтуери за 3D проектиране, обикновено зашиват детайлите от облеклото около тялото на манекена, като втора кожа, докато 3Dress симулира естествения начин на носене на дрехата. Освен очевидно виртуално-естетическо предимство, ефектът Fit Stop позволява на дизайнера да провери за евентуални структурни проблеми, като провисвания около врата, глезена и други подобни.

Мек и гъвкав манекен

В класическите софтуери за 3D проектиране, манекенът се възприема като твърдо тяло. Morgan 3Dress приема манекена за мек и деформируем от структурата на дрехата. Тялото, особено в специфични зони, може да бъде моделирано от дрехата, например с оформящо бельо.

Плътност на материите

При изчисляване на движенията на манекените 3Dress взема под внимание специфичните характеристики на материите: тегло, еластичност, твърдост. Тези характеристики променят начина на приспособяване на дрехата към манекена и нейното поведение при движението му.

Сложни движения

Движенията са плавни, естествени и сложни: манекенът ходи, танцува и изразява емоции - той е щастлив, загрижен, разклаща косите си, обръща се. Операторът може да провери дрехата под всякакъв ъгъл и състояние.

Видео